DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : hernia uteri inguinalis
Makna : Satu sindrom keturunan pada lelaki-lelaki dengan penerusan bagi struktur-struktur Mullerian sebagai tambahan kepada salur-salur kemaluan lelaki. Sinonim: sindrom saluran Mullerian berterusan. (English - A hereditary syndrome in males of persistence of Mullerian structures in addition to male genital ducts. Synonym : persistent Mullerian duct syndrome.)
Contoh Penggunaan : Hernia uteri inguinalis adalah satu bentuk jarang bagi pseudo-hermafroditisme lelaki yang dicirikan kehadiran bagi struktur-struktur salur Mullerian dalam satu lelaki biasa. (English - Hernia uteri inguinalis is a rare form of male pseudo-hermaphroditism characterized by the presence of Mullerian duct structures in a normal man.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : hernia uteri inguinalis
Sumber Rujukan : http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/hernia+uteri+inguinalis
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 14-08-2017 01:16:55

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"mencurigakan"

membangkitkan curiga (ku­rang percaya, sangsi): adakah gerak-geri yg ~? Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.