DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : tenesmus
Makna : Satu tanda klinikal, di mana terdapat satu perasaan sentiasa perlu untuk membuang najis, walaupun satu kolon kosong. (English - A clinical symptom, where there is a feeling of constantly needing to pass stools, despite an empty colon.)
Contoh Penggunaan : Tenesmus mungkin melibatkan teran, kesakitan dan kekejangan. (English - Tenesmus may involve straining, pain and cramping.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : tenesmus
Sumber Rujukan : http://en.wikipedia.org/wiki/Tenesmus
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 19-03-2017 23:21:07

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"indeks industri"

(Eko) indeks yg komponennya terdiri drpd 30 syarikat yg disenaraikan bagi sektor industri sahaja, yg menggambarkan prestasi harga sektor ini; Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.