DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : Simulium
Makna : Satu genus bagi lalat-lalat hitam, yang mungkin menghantar penyakit-penyakit seperti onkoserkiasis atau buta sungai. (English - A genus of black flies, which may transmit diseases such as onchocerciasis or river blindness.)
Contoh Penggunaan : Simulium adalah satu genus besar dengan beberapa ratus spesies dan 41 subgenera. (English - Simulium is a large genus with several hundred species and 41 subgenera.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : Simulium
Sumber Rujukan : http://en.wikipedia.org/wiki/Simulium
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 19-03-2017 23:24:49

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"memperluas"

menjadikan lebih luas: mereka dihantar ke luar negeri utk ~ pengetahuan dan pemandangan mereka; Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.