DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : Panadol
Makna : Nama dagangan bagi parasetamol yang digunakan untuk merawat sakit dan demam. (English - Trade name of paracetamol used to treat pain and fever.)
Contoh Penggunaan : Berdasarkan satu kajian yang sistematik, Panadol adalah disyorkan sebagai satu rawatan barisan pertama bagi sakit pinggang. (English - Based on a systematic review, Panadol is recommended as a first-line treatment for low back pain.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : Panadol
Sumber Rujukan : http://en.wikipedia.org/wiki/Panadol
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 17-04-2017 02:25:47

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"indeks industri"

(Eko) indeks yg komponennya terdiri drpd 30 syarikat yg disenaraikan bagi sektor industri sahaja, yg menggambarkan prestasi harga sektor ini; Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.