DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : frena
Makna : Lebih daripada satu lipatan kecil bagi tisu yang menyekat pergerakan bagi satu organ bergerak di dalam badan. Sinonim : frenula. Kata nama tunggal : frenum. (English - More than a small fold of tissue that restrict the motion of a mobile organ in the body. Synonym : frenula. Singular noun : frenum.)
Contoh Penggunaan : Satu contoh bagi frena adalah tisu-tisu di bawah lidah yang menghubungkannya ke mulut dan tisu-tisu dalam bibir-bibir atas dan bawah. (English - An example of frena are the tissues underneath the tongue that connects it to the mouth and the tissues inside the upper and lower lips.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : frena
Sumber Rujukan : https://en.wikipedia.org/wiki/Frenulum
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 19-06-2017 01:25:10

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"memperluas"

menjadikan lebih luas: mereka dihantar ke luar negeri utk ~ pengetahuan dan pemandangan mereka; Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.