DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : rifabutin
Makna : Satu antibiotik yang digunakan untuk merawat tuberkulosis pada orang-orang dengan HIV / AIDS. (English - An antibiotic used to treat tuberculosis in people with HIV / AIDS.)
Contoh Penggunaan : Para saintis di syarikat ubat Itali Achifar menemui rifabutin pada tahun 1975. (English - Scientists at the Italian drug company Achifar discovered rifabutin in year 1975.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : rifabutin
Sumber Rujukan : https://en.wikipedia.org/wiki/Rifabutin
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 14-08-2017 00:33:49

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"mencurigakan"

membangkitkan curiga (ku­rang percaya, sangsi): adakah gerak-geri yg ~? Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.