DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : ostein
Makna : Satu protein yang membentuk matriks organik bagi tulang, membentuk kira-kira 40 peratus daripada jirimnya. (English - A protein that forms the organic matrix of bone, constituting about 40 per cent of its matter.)
Contoh Penggunaan : Ostein kekal sebagai satu sisa selepas penyingkiran bagi jirim-jirim mineral daripada tulang nyah gris yang dibersihkan asid cair. (English - The ostein remains as a residue after removal of the mineral matters from cleaned degreased bone by dilute acid.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : ostein
Sumber Rujukan : http://medicaldictionary.thefreedictionary.com/ostein
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 15-10-2017 19:28:08

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"kayu pengirik"

kayu penebah. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.