DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : nevus
Makna : Satu luka terlihat, terbentang, kronik bagi kulit atau mukosa. Sinonim : naevus. (English - A visible, circumscribed, chronic lesion of the skin or mucosa. Synonym : naevus.)
Contoh Penggunaan : Satu nevus biru klasik adalah biasanya lebih kecil daripada 1 cm, rata, dan biru-hitam dalam warna. (English - A classic blue nevus is usually smaller than 1 cm, flat, and blue-black in color.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : nevus
Sumber Rujukan : http://en.wikipedia.org/wiki/Nevus
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 12-11-2017 00:57:56

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"melimbur"

menggenangi, mem­banjiri. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.