DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : leukokraurosis
Makna : Satu penyakit kulit bagi wanita-wanita berumur yang dicirikan kekeringan, gatal-gatal, dan atropi bagi kemaluan luar. Sinonim : kraurosis vulvae. (English - A skin disease of aged women characterized by dryness, itching, and atrophy of the external genitalia. Synonym : kraurosis vulvae.)
Contoh Penggunaan : Leukokraurosis adalah satu keadaan yang memperlihatkan satu kecenderungan kepada leukoplakia dan karsinoma bagi vulva. (English - Leukokraurosis is a condition that exhibits a predisposition to leukoplakia and carcinoma of the vulva.)
Asal : leukokraurosis
Sumber Rujukan : http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/kraurosis+vulvae
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 11-03-2018 02:09:37

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"kaliks"

lingkaran daun (disebut sepal) yg mem­bentuk salut luar pd bunga yg melindungi kudup bunga. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.