DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : perisigmoiditis
Makna : Keradangan bagi peritoneum bagi lentur sigmoid. (English - Inflammation of the peritoneum of the sigmoid flexure.)
Contoh Penggunaan : Perisigmoiditis menghasilkan gejala-gejala di fosa ilium kiri. (English - Perisigmoiditis produces symptoms at left iliac fossa.)
Asal : perisigmoiditis
Sumber Rujukan : http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/perisigmoiditis
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 08-07-2018 16:43:55

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"rengek"

(réngék), rengekan tangis (sungut, gerutu, dll) yg meleret-leret (oleh kanak-kanak yg menghendaki sesuatu dll): tak sanggup ia mendengar ~ adiknya meminta-minta; rengekan anaknya tidak henti-henti; merengek, merengek-rengek selalu me­nangis, merungut-rungut, menggerutu: anak­nya yg berumur tiga tahun merengek-rengek meminta makan. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.