DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : usahawan kandungan
Makna : orang yang membangunkan atau menghasilkan kandungan digital berupa aplikasi, video, permainan, iklan dan lain-lain yang dapat dipasarkan untuk kegunaan pengguna telefon pintar atau komputer.
Contoh Penggunaan : Saya minat dalam apa yang saya lakukan, oleh itu saya akan meneruskan perjalanan saya sebagai seorang contentpreneur atau usahawan kandungan.
Asal : terjemahan untuk contentpreneur
Sumber Rujukan : NURLINA HUSSIN www.inspirac.net
Gambar :
Sumbangan : 002271
Tarikh : 28-12-2018 12:29:38

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"resap"

hilang, lenyap, lesap: cecair itu ~ cepat dan kesannya tidak lama; tuan puteri pun ~lah tiada ketahuan halanya; meresap 1. masuk ke dlm liang dll (terutama barang yg cair), menyerap: sejuk angin timur laut yg bertiup itu pun ~ sampai ke tulang sumsum; perapkan daging itu beberapa waktu lamanya hingga garam dll ~ benar; meresap-resap ke rumah orang .... Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.