DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : endokarp
Makna : The innermost layer of the pericarp which surrounds a seed in a fruit. It may be membranous (as in apples) or woody (as in the stone of a peach or cherry).
Contoh Penggunaan : Dalam parlans botanikal, kulit berbatu keras yang menyelirat dipanggil endokarp, dan buah ini, atau eksokarp, ialah pepauh.
Asal :
Sumber Rujukan : https://www.eimanihalmart.com › Kurma & Kekacang › Kacang
Gambar :
Sumbangan : Abu
Tarikh : 12-04-2019 10:26:57

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"juruanalisis"

orang yg terlatih dan mahir dlm menganalisis sesuatu, penganalisis; ~ sistem orang yg terlatih utk menganalisis keperluan sesuatu tugas atau projek dan dapat mengatur segala keperluan yg berkenaan dlm suatu sistem atau bentuk yg memungkinkan per­kakasan dan perisian komputer digunakan utk melaksanakan projek tersebut. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.