DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : mastoid
Makna : Kata nama dan adjektif - Tonjolan kon yang terletak di belakang meatus akustik luaran atau yang berkaitan dengan prosesnya. Adjektif - Berbentuk seperti payudara atau puting. (English - Noun and adjective - A conical prominence located just behind the external acoustic meatus or related to its process. Adjective - Shaped like a breast or nipple.)
Contoh Penggunaan : Proses mastoid terletak di bahagian posterior tulang temporal. (English - The mastoid process is located in the posterior portion of the temporal bone.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : mastoid
Sumber Rujukan : www.thefreedictionary.com/mastoid
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 19-07-2014 15:16:48

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
1  Komen
Kang Chuen Tat: Makna : Proses bagi tulang temporal di belakang telinga pada dasar bagi tengkorak. (English - Process of the temporal bone behind the ear at the base of the skull. Contoh Penggunaan : Mastoiditis adalah satu jangkitan bakteria bagi tulang mastoid. (English - Mastoiditis is a bacterial infection of the mastoid bone.)
22-05-2017 02:01:57DUNIA KATA - KATA HARI INI
"mengimani"

yakin dan percaya pd; Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.