DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : salam tinju
Makna : aksi dua orang menggenggam penumbuk dan melagakannya antara satu sama lain sebagai menggantikan salam yang biasa, biasanya dalam situasi santai atau bersama-sama orang yang sudah saling mengenali.
Contoh Penggunaan : Obama suka memberi salam tinju, tidak berjabat tangan.
Asal : -
Sumber Rujukan : Internet
Gambar :
Sumbangan : 002271
Tarikh : 11-01-2019 12:22:44

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
1  Komen
002271: padanan Inggeris ialah FIST BUMP
11-01-2019 12:23:28DUNIA KATA - KATA HARI INI
"juruanalisis"

orang yg terlatih dan mahir dlm menganalisis sesuatu, penganalisis; ~ sistem orang yg terlatih utk menganalisis keperluan sesuatu tugas atau projek dan dapat mengatur segala keperluan yg berkenaan dlm suatu sistem atau bentuk yg memungkinkan per­kakasan dan perisian komputer digunakan utk melaksanakan projek tersebut. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.