DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : anxieti
Makna : kerisauan
Contoh Penggunaan : anxieti dalam matematik ialah Individu yang mempunyai anxieti dalam matematik yang tinggi menunjukkan ingatan kerja yang lebih kecil. Anxieti dalam matematik memberi kesan kepada tugas-tugas yang berkaitan dengan matematik dan biasanya berlaku semasa arahan kelas sama ada bekerja dengan kerja kelas, kerja rumah atau dalam perbincangan kumpulan yang melibatkan mencari penyelesaian kepada masalah matematik. Memahami bahan semasa kelas adalah kritikal, tetapi mengambil ujian matematik boleh mencetuskan tahap anxieti matematik yang lebih tinggi yang mengakibatkan pelajar lupa segala-galanya yang mereka pelajari mengenai topik matematik tertentu.
Asal : anxiety
Sumber Rujukan : tulisan ilmiah
Gambar :
Sumbangan : ERNAWATY
Tarikh : 7 hari yang lalu

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"kelak-keluk"

a) keluk-keluk; b) ki selok-­belok. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.