DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : palmaris longus
Makna : Satu otot panjang, langsing, fusiform ringan bagi lengan. (English - A long, slender, superficial fusiform muscle of the forearm.)
Contoh Penggunaan : Palmaris longus terletak di bahagian tengah bagi fleksor karpi radialis yang berfungsi untuk membengkokkan tangan. (English - Palmaris longus is located on the medial side of the flexor carpi radialis that functions to flex the hand.)
Asal : palmaris longus
Sumber Rujukan : http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/palmaris+longus
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 17-07-2017 02:28:15

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"indeks industri"

(Eko) indeks yg komponennya terdiri drpd 30 syarikat yg disenaraikan bagi sektor industri sahaja, yg menggambarkan prestasi harga sektor ini; Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.