DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : lentigo
Makna : Satu tempat berpigmen kecil di kulit dengan satu pinggir yang didefinisikan dengan jelas, dikelilingi kulit yang kelihatan normal. (English - A small pigmented spot on the skin with a clearly defined edge, surrounded by normal-appearing skin.)
Contoh Penggunaan : Satu lentigo mempunyai satu peningkatan nombor bagi melanosit-melanosit. (English - A lentigo has an increased number of melanocytes.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : lentigo
Sumber Rujukan : https://en.wikipedia.org/wiki/Lentigo
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 03-12-2017 00:30:21

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"melimbur"

menggenangi, mem­banjiri. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.