DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : basalioma
Makna : Karsinoma sel basal atau kanser sel basal yang sering muncul sebagai satu kawasan menaik bagi kulit yang tidak menyakitkan. (English - Basal-cell carcinoma or basal-cell cancer that often appears as a painless raised area of skin.)
Contoh Penggunaan : Basalioma tumbuh secara perlahan dan boleh merosakkan tisu di sekelilingnya tetapi tidak mungkin menyebar ke kawasan-kawasan yang jauh atau mengakibatkan kematian. (English - Basalioma grows slowly and can damage the tissue around it but is unlikely to spread to distant areas or result in death.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : basalioma
Sumber Rujukan : http://en.wikipedia.org/wiki/Basalioma
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 03-12-2017 00:51:13

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"melimbur"

menggenangi, mem­banjiri. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.