DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : rima pudendi
Makna : Ruang antara labia majora. Sinonim : rima vulvae. (English - The space between the labia majora. Synonym : rima vulvae.)
Contoh Penggunaan : Di dalam wanita-wanita manusia, penutup kelentit dan labia minora menonjol ke rima pudendi ke satu tahap yang lebih besar atau lebih kecil. (English - In human females, the clitoral hood and labia minora protrude into the rima pudendi to a greater or lesser extent.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : rima pudendi
Sumber Rujukan : http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/rima
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 31-12-2017 02:18:48

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
1  Komen
mystiq45: appreciate your detailed definition..
18-05-2019 12:25:44DUNIA KATA - KATA HARI INI
"juruanalisis"

orang yg terlatih dan mahir dlm menganalisis sesuatu, penganalisis; ~ sistem orang yg terlatih utk menganalisis keperluan sesuatu tugas atau projek dan dapat mengatur segala keperluan yg berkenaan dlm suatu sistem atau bentuk yg memungkinkan per­kakasan dan perisian komputer digunakan utk melaksanakan projek tersebut. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.