DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : labia majora pudendi
Makna : Lipatan-lipatan memanjang yang berlari ke bawah dan ke belakang dari mons pubis pada wanita. (English - Elongated folds running downward and backward from the mons pubis in the female.)
Contoh Penggunaan : Salah satu daripada labia majora pudendi terletak di salah satu sisi bagi rima pudendi. (English - One of the labia majora pudendi is located on either side of the rima pudendi.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : labia majora pudendi
Sumber Rujukan : http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/labia+majora+pudendi
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 07-01-2018 21:55:16

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"tatapan"

1. hal atau hasil menatap, pandang-an: bapa mengubah duduknya serta menatap muka ibu, satu ~ yg membawa pengertian yg dalam; 2. sesuatu yg ditatap, pandangan, renungan: menjadi ~ orang ramai; Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.