DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : leukoplakia vulvae
Makna : Satu istilah klinikal untuk tampalan-tampalan putih hiperkeratotik bagi epitelium vulvar. (English - A clinical term for hyperkeratotic white patches of the vulvar epithelium.)
Contoh Penggunaan : Biopsi diperlukan untuk diagnosis spesifik bagi leukoplakia vulvae. (English - Biopsy is necessary for specific diagnosis of leukoplakia vulvae.)
Asal : leukoplakia vulvae
Sumber Rujukan : http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/leukoplakia+vulvae
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 01-04-2018 02:36:17

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"bolak-balik"

1. ulang-alik, pergi balik: bas itu pergi ke Singapura ~; 2. tidak tetap atau berubah-ubah (percakapan atau perbuatan seseorang), berbalik-balik, berbelit-belit: cakapnya ~;berbolak-balik berbalik-balik, berulangulang: fikiran itu masih ~ dlm kepalanya; membolak-balikkan 1. membalik-balikkan, mengolak-alikkan: sudah kami bolak-balikkan, sudah kami.... Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.