DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : ketosis
Makna : Satu proses dengan kepekatan-kepekatan serum bagi badan-badan keton lebih daripada 0.5 mM. (English - A process with serum concentrations of ketone bodies over 0.5 mM.)
Contoh Penggunaan : Terdapat keadaan-keadaan di mana ketosis boleh memberi manfaat kepada kesihatan. (English - There are situations where ketosis can be beneficial to health.)
Asal : ketosis
Sumber Rujukan : https://en.wikipedia.org/wiki/Ketosis
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 08-07-2018 16:14:28

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
0  KomenDUNIA KATA - KATA HARI INI
"locok"

1. mengeluarmasukkan barang yg panjang ke dlm lubang (omboh pam dll); 2. mengangkat dan menekan alu dll ke dlmlesung dll (utk menumbuk); pelocok alu dll utk melocok, piston pam. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.