DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : telko
Makna : kependekan bagi telekomunikasi
Contoh Penggunaan : PPIM gesa SKMM mendisiplinkan dan memantau kadar servis telekomunikasi syarikat telko negara ini. Telko terus berhadapan kesukaran menjana perolehan akibat kemunculan aplikasi-aplikasi percuma ini.
Asal :
Sumber Rujukan : google
Gambar :
Sumbangan : 001975
Tarikh : 18-04-2019 13:00:47

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
1  Komen
002312: Syarikat telekomunikasi
27-05-2019 10:24:54DUNIA KATA - KATA HARI INI
"juruanalisis"

orang yg terlatih dan mahir dlm menganalisis sesuatu, penganalisis; ~ sistem orang yg terlatih utk menganalisis keperluan sesuatu tugas atau projek dan dapat mengatur segala keperluan yg berkenaan dlm suatu sistem atau bentuk yg memungkinkan per­kakasan dan perisian komputer digunakan utk melaksanakan projek tersebut. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.