DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : slofie
Makna : Swafoto gerak perlahan
Contoh Penggunaan : Mengapa swafoto / selfie apabila anda boleh slofie? Kamera TrueDepth 12MP baru membolehkan anda mengambil video selfie gerak perlahan menarik pada 120 fps, atau merakam dalam 4K pada 60 fps. Untuk gambar tidak bergerak, kini kamera akan zoom keluar apabila anda memutarkan iPhone anda, jadi anda boleh mendapatkan semua orang dalam gambar. Ya, anda boleh menjadi pakar, walaupun berswafoto.
Asal : Selfie
Sumber Rujukan : 0
Gambar :
Sumbangan : Shazila
Tarikh : 25-09-2019 11:24:33

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
1  Komen
002271: ini seperti mengiklankan iPhone11, mungkin akan menjadi cap dagangan Apple, saudara.
03-10-2019 11:43:36DUNIA KATA - KATA HARI INI
"resap"

hilang, lenyap, lesap: cecair itu ~ cepat dan kesannya tidak lama; tuan puteri pun ~lah tiada ketahuan halanya; meresap 1. masuk ke dlm liang dll (terutama barang yg cair), menyerap: sejuk angin timur laut yg bertiup itu pun ~ sampai ke tulang sumsum; perapkan daging itu beberapa waktu lamanya hingga garam dll ~ benar; meresap-resap ke rumah orang .... Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.