DUNIA KATA - BUAL KATA

Kata : temporal
Makna : Tulang yang berdekatan dengan bahagian rata kepala antara dahi dan telinga. (English - The bone near the flat part of head between the forehead and ear.)
Contoh Penggunaan : Lapan gejala-gejala berprinsip bagi kerosakan temporal telah dikenalpasti. (English - Eight principle symptoms of temporal damage have been identified.) (Pencadang : Kang Chuen Tat - 江俊达; PO Box 6263, Dandenong, Victoria VIC 3175, Australia; SMS +61405421706; chuentat@hotmail.com; http://kangchuentat.wordpress.com)
Asal : temporal
Sumber Rujukan : www.thefreedictionary.com/temporal
Gambar :
Sumbangan : Kang Chuen Tat
Tarikh : 19-07-2014 15:27:21

PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
1  Komen
Kang Chuen Tat: Makna : Tulang yang berdekatan dengan bahagian rata bagi kepala antara dahi dan telinga. (English - The bone near the flat part of head between the forehead and ear.) Contoh Penggunaan : Temporal bagi askar itu tercedera ketika letupan. (English - The temporal of the soldier is injured during the explosion.)
28-05-2017 21:06:35DUNIA KATA - KATA HARI INI
"memperluas"

menjadikan lebih luas: mereka dihantar ke luar negeri utk ~ pengetahuan dan pemandangan mereka; Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.