Kata : in vitro
Makna : (Latin) di luar badan organisma, biasanya di dlm tabung uji: persenyawaan ~ kini merupakan penyelamat kpd pasangan yg mandul.
Sumber : Kamus Dewan Edisi Keempat
PERINGATAN: DBP tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui portal rasmi ini. Itu ialah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.


CADANGAN MAKNA
Makna :
Contoh Penggunaan : *
Asal kata :
Sumber Rujukan : *
       
* Medan wajib diisi
1  Cadangan
Kang Chuen Tat: Makna: Satu tindakbalas biokimia yang berlaku dalam satu radas. (English - A biochemical reaction that takes place in an apparatus.) ,
Contoh Penggunaan: Proses bagi pembangunan daging in vitro melibatkan pengambilan sel-sel otot dan menggunakan satu protein yang menggalakkan pertumbuhan tisu. (English - The process of developing in vitro meat involves taking muscle cells and applying a protein that promotes tissue growth.) ,
Asal Kata: Bahasa Latin : in vitro = dalam kaca.,
Sumber Rujukan: Carl Schaschke (2014) : A Dictionary of Chemical Engineering. Oxford University Press, United Kingdom. .
04-11-2023 17:22:58
DUNIA KATA - KATA HARI INI
"sakat sarang langsuir"

sj tumbuhan (pakis), Cyclophorus spp. Selanjutnya

LIHAT KATA POPULAR

CARIAN POPULAR

KATA BAHARU
©Hak Cipta Terpelihara 2013 Dewan Bahasa dan Pustaka, Malaysia.
Paparan terbaik Internet Explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280x1024.
PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman ini.